Klimedage Sønderborg 2022

IEA årsmøde

Sønderborg er værtsby for IEA-konferencen 2022

Sønderborg er den 7. - 9. juni værtsby for verdens vigtigste konference for energieffektivisering. 

I 2022 slår Det Internationale Energiagentur (IEA) for syvende gang dørene op til en global konference fokuseret på energieffektivisering – og denne gang bliver det her i Sønderborg, hvor vi med Sønderborgs ProjectZero-vision alle arbejder for at skabe et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029.

Energieffektivisering hjælper os med at spare på de knappe og dyre energiressourcer og har dermed positive effekter på både klima, forsyningssikkerhed, sundhed, energiregningen og samfundsøkonomien.

Formålet med konferencen er at samle beslutningstagere og industrien med henblik på at styrke energieffektiviseringsindsatsen globalt. Industrien har allerede udviklet løsningerne, men kendskab og anvendelsen skal udbredes gennem demonstrationsprojekter. Og Sønderborg-områdets klimaambitioner og mangfoldighed af demonstrationsprojekter er medvirkende årsager til at årets IEA-konference afholdes i Sønderborg.

Klima, Energi- og Forsyningsministeriet er medarrangør af IEA-konferencen, som afholdes i samarbejde med Danfoss, Dansk Industri og State of Green. Konferencen forventes at tiltrække mere end 400 internationale eksperter, 50 ministre og internationale journalister m.v. fra alverdens lande.

Læs mere om konferencen på IEA´s website.

Læs mere om konferencens formelle program her.

Deltagelse på IEA-konferencen forudsætter at man er inviteret af IEA som oplægholder eller gæst.